Вучић позван на састанак Срба из региона

Председник Србије Александар Вучић позвао је представнике Срба из Црне Горе на састанак са Србима у региону сутра у Краљеву, изјавио је за Срну председник Српског националног савета Црне Горе Момчило Вуксановић.

Александар Вучић (Фото: Лола Ђорђевић)

Вуксановић је подсетио да је недавно у отвореном писму обавијестио Вучића о све тежем положају Срба у Црној Гори и о томе да власт у Подгорици планира доношење закона о слободи вероисповести којим се жели одузети имовина Српској православној цркви у Црној Гори.

Он је навео да је у Вучићевом позиву назначено присуство свечаној Видовданској академији која се сваке године одржава у Краљеву, након које су предвиђени разговори Вучића са представницима Срба из региона.

На свечану академију у Краљеву позвани су и други представници Срба у Црној Гори, лидери Нове српске демократије, Демократске народне партије, Уједињене Црне Горе и Социјалистичке народне партије и Матице српске друштва за Црну Гору.

«Пре академије предвиђено је свечано отварање цивилно-војног аеродрома Лађевци код Краљева. Аеродром би требало да отвори Вучић, а требало би да присуствују и Срби из региона, као и Срби из Црне Горе» — прецизирао је Вуксановић.

Вучић позван на састанак Срба из региона

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »