Тачи више не преговара са Београдом?

Копредседавајући тима Приштине у дијалогу с Београдом Шпенд Ахмети саопштио је да се повлачи с тог места, после става уставног суда да је формирање те делегације неуставно и незаконито, јавља „Коха“.

Посланик Скупштине Косова Иљир Деда реаговао је на став уставног суда оценом да је након скоро две године разјашњено да не може бити „дијалога председника“ (Александра Вучића и Хашима Тачија) и да је „данас улога Хашима Тачија у дијалогу са Србијом завршена“, преноси Танјуг.

„Одлука уставног суда која подрива државну делегацију за дијалог са Србијом изузетно је важна — појашњава ко има мандат да води дијалог са Србијом. Само влада и премијер“, објавио је Деда на Фејсбуку.

Опозициони Демократски савез Косова (ДСК), који је покренуо иницијативу за испитивање уставности формирања делегације за преговоре с Београдом, оценио је да после одлуке уставног суда косовска влада и делегација морају одмах да поднесу оставку, преноси „Зери“.

Посланик ДСК Авдулах Хоти рекао је на конференцији за новинаре да је суд јасно рекао да је „закон о дијалогу неуставан“ и позвао владу и делегацију да одмах поднесу оставке и да се распишу избори.

Тачи више не преговара са Београдом?

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »