Невероватна порука премијера Црне Горе: Не може о Закону о вероисповести говорити црква која је против НАТО и ЕУ

Премијер Црне Горе Душко Марковић изјавио је да се нада да ће се Закон о слободи вероисповијести наћи пред посланицима Скупштине Црне Горе до краја јула.

„За добро државе, да се разлике у Црној Гори смање, а не да се подстичу. Не може о том закону објективно говорити верска структура која не признаје Црну Гору, која је била против референдума, која је била против НАТО-а, против Еврпске уније, и која је против сваког нашег европског искорака“, рекао је Марковић у Скупштини.

Марковић је истакао да о том закону не може да говори верска организација, која није поднела ниједан, или можда само један захтев да гради своје верске објекте у складу са законом и правним системом државе, а онда је закључио са речима:

„Него то раде по ноћи и под рефлекторима“.

„Да ли треба да имамо разумевања за такав приступ? Не. Ми га нећемо имати, како год то спиновали“, поручио је црногорски премијер.

Он је изјавио и да је Венецијанска комисија потврдила квалитет овог закона и да је дала за право држави да ово питање уреди на овакав начин.

Изјаву је завршио са тумачењем мишљења комисије:

„Венецијанска комисија нам је сугерисала шта треба да поправимо у овом Закону, и поправићемо то и имаћемо га овде у Парламенту, надам се до краја јула“, закључио је премијер Црне Горе.

(sputniknews.com)

Невероватна порука премијера Црне Горе: Не може о Закону о вероисповести говорити црква која је против НАТО и ЕУ

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »