Милорад Додик: Војска Републике Српске основана да би се заштитио српски народ и одбранила његова територија

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик честитао је припадницима Трећег пешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ, официрима, подофицирима и војницима Видовдан – крсну славу Војске Републике Српске и овог пука.

Милорад Додик (фото: Лола Ђорђевић)
Додик је нагласио да је Трећи пешадијски (Република Српска) пук, који је наставио да баштини тековине Војске Републике Српске, гарант опстанка Републике Српске и српског народа на овим просторима.

Он је истакао да су српска војска и српски народ по традицији слободарски, увек на страни правде, мира и слободе.

«Војска Републике Српске основана је да би се заштитио српски народ и најчасније је утицала на стварање и очување Републике Српске. На овај дан посебно треба да се присетимо војног пута Војске Републике Српске у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, кроз шта је све прошла да би одбранила територију Републике Српске» — поручио је Додик у честитки.

Додик је истакао да одавањем почасти погинулим борцима Војске Републике Српске, сви ми који данас живимо у миру и слободи, с дубоким поштовањем и вечном захвалношћу треба да негујемо сећање на њихову жртву која нас трајно обавезује да чувамо и бранимо нашу Републику и оставимо у наслеђе будућим генерацијама.

«Уз дубоко уверење да ћемо и у будућности наставити да негујемо традицију, желим вам срећну крсну славу, да је прославите свечано и достојанствено. Такође, желим вам много успеха у даљем раду и личну и породичну срећу» — нагласио је српски члан Председништва.

Милорад Додик: Војска Републике Српске основана да би се заштитио српски народ и одбранила његова територија

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »