Градоначелник Њујорка: Русија главна геополитичка претња за САД

У Америци је почела дебата кандидата за председника државе. Током дискусије, представник Демократске партије и градоначелник Њујорка, који жели да уђе у Белу кућу 2020. године, Били де Блазио, изјавио је да је Русија главна геополитичка претња за САД.

„Она покушава да поткопа нашу демократију. Она ради одличан посао и ми треба да је зауставимо“, цитира политичара „УСА тодеј“.

При томе, Де Блазио није желео да каже шта то тачно, по његовом мишљењу, ради Русија. Други кандидати су током дебате говорили да су за САД претње углавном Кина, Доналд Трамп, као и нуклеарно оружје и промена климе.

Дописни члан Академије војних наука Сергеј Судаков, коментаришући речи Ди Блазија рекао је да је „страшна Русија“ постала тема на којој се могу добијати политички поени. Обећање покоравања Русије може помоћи кандидату да победи на изборима, јер „дух русофобије даје аутоматску подршку“.

Ипак Ди Блазију то није помогло. На крају дебате, он се није нашао међу лидерима. Победник дискусије била је конгресменка Тулси Габард.

Градоначелник Њујорка: Русија главна геополитичка претња за САД

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »