Ђурић: Изгладњивањем Приштина хоће егзодус Срба

Београд неће допустити да животи српског народа на северу КиМ буду на било који начин угрожени, изјавио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Марко Ђурић (Фото: Лола Ђорђевић)

Он је додао да Београд неће допустити да се наш народ изгладњавањем примора на егзодус, што је несумљиво намјера Приштине.

Ђурић је за „Блиц“ рекао да су Срби на Косову и Метохији, а пре свега они на северу покрајине, били принуђени да се због трговинске блокаде Приштине сналазе и успоставе алтернативне канале снабдевања основним животним намирницама из Србије.

„Приштини није било довољно то што наноси губитке нашој привреди, већ је агресивним полицијским акцијама решила да прекине те алтернативне путеве снабдевања и да тиме дословно егзистенцијално угрози наш народ. Подсетићу вас да је на камионе са храном и другим потрепштинама чак пуцано“, изјавио је Ђурић.

Упитан о томе какве мере Србија може да уведе Приштини и да ли подржава ту идеју, Ђурић наглашава да је одлука Србије да буде максимално уздржана мотивисана потребом да у међународној арени званични Београд наступа као одговорна страна.

Тешко је, како каже, објаснити такву позицију грађанима на КиМ који су свакодневно изложени притисцима Приштине, али и грађанима у централној Србији, којима је, како каже, стало до националног поноса и који можда прижељкују да званични Београд узврати истом мјером.

„То је увек могуће урадити, али одговорна власт пажљиво прорачунава своје потезе и мисли неколико потеза унапријед. Уверавам још једном све грађане да је много боље то што смо веома промишљеним потезима, односно без афекта, деловали у једном периоду који не могу да опишем другачије него као покушај производњења дестабилизације и на КиМ и у ширем регионалном контексту. Разуме се да наша уздржаност није пасивност и да постоје границе нашег стрпљења“, објаснио је Ђурић.

Ђурић: Изгладњивањем Приштина хоће егзодус Срба

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »