Бранко Ружић у суботу на паради „Понос Србије“

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић најавио је да ће у суботу присуствовати 5. паради „Понос Србије“ и истакао да је Србија држава која негује различитост и толеранцију и тежи да обезбеди још боље услове за оставаривање права свих група које се сматрају мањинским.

Ружић је у саопштењу навео да је протекли период обележен и решавањем одређених питања од значаја за лични статус трансродних особа.

„Изменом прописа увели смо могућност евидентирања чињенице промене пола у матичну књиге рођених, чиме смо створили и правни оквир да се родна разноликост прихвати и призна, као што је то случај у модерном европском друштву“, рекао је Ружић.

Према његовим речима, сви би требало да будемо поносни на учињено, али и свесни да је још тога што треба урадити на овом пољу.

Министар је оценио као врло племенито што ЛГБТ популација организовањем 5. параде „Понос Србије“ указује и на проблеме других мањинских заједница.

„Поздрављам солидарност и подршку коју ЛГБТ популација овим чином показује. То само потврђује чињеницу да је Србија сваким даном све боље, свесније и толерантније друштво“, навео је Ружић у саопштењу.

Пета парада „Понос Србије“ биће одржана у суботу, 29. јуна, под слоганом „Борба још увек траје – придружи се!“, у част 50 година од Стоунволске побуне у Њујорку, која важи за почетак масовног светског покрета за права ЛГБТ особа.

 

Извор: Танјуг

The post Бранко Ружић у суботу на паради „Понос Србије“ appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »