Заев одлучио да поред премијерске позиције преузме и функцију министра финансија

Премијер Северне Македоније Зоран Заев коментарисао је предлог о реконструкцији његове владе и истакао да је одлучио да поред премијерске позиције, преузме и функцију министра финансија како би, како је казао, додатно поспешио јачање економије.

Парламент ће данас расправљати о предлогу македонског премијера Заева о реконструкцији владе, која је била најављена током кампање о председничким изборима у тој земљи, преноси Танјуг.

Македонски премијер и лидер владајућег Социјалдемократског савеза најавио је да ће реконструисати политичко и партијско руководство након резултата на председничким изборима, у којима је победио кандидат владајуће коалиције Стево Пендаровски, али са тесном разликом у односу на кандидата опозиционог ВМРО-ДПМНЕ — Гордану Сиљановску Давкову.

Он је у интервјуу за телевизију „Сител“ најавио повећање плата, док је за 2020. годину најавио и повећање пензија.

Прошлу годину је оценио као годину која је, како каже, била посвећена интеграцијама, док је фокус у 2019. на економији и њеном развоју.

Заев је нагласио како очекује да до краја 2019. године његова земља постане пуноправна чланица НАТО-а и током децембра отвори прва поглавља у преговорима са Европском унијом.

На питање новинара да ли је могуће ново одлагање чланства те земље у ЕУ, Заев каже да је сасвим сигуран да ће његова земља у октобру добити датум о преговорима са ЕУ и отворити прва поглавља током децембра.

Заев одлучио да поред премијерске позиције преузме и функцију министра финансија

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »