Одређен датум сусрета Путина и Трампа у Осаки

Састанак председника Русије и Сједињених Америчких Држава, Владимира Путина и Доналда Трампа, на самиту Г20 одржаће се у једној од сала у зони преговора за лидере, коју је изабрала америчка страна, изјавио је помоћник руског председника Јуриј Ушаков.

Очекује се да ће се Путин и Трамп састати 28. јуна на маргинама самита Г20 у јапанској Осаки. Како је истакао Ушаков, разговор ће се одржати након првог заседања самита који ће се одржати током радног ручка.

Ушаков је прецизирао да ће се Путин састати са британском премијерком Терезом Меј у Осаки 28. јуна увече. Овај разговор ће се одржати око 17 часова по локалном времену (10 по средњоевропском времену). Три сата раније, Путин ће се састати са америчким лидером Доналдом Трампом.

„Састанак са Трампом биће одржан у једној од сала у зони преговора за лидере. Ову салу нашла је америчка страна“, одговорио је Ушаков на питање на чијој ће се територији (руској или америчкој) одржати састанак.

Ушаков је додао да би Русија и Сједињене Америчке Државе могле успоставити делотворан заједнички рад на принципима једнакости и узајамног поштовања.

„Руска страна доследно се залаже за изградњу руско-америчких односа на пословни и конструктиван начин. Русија и Сједињене Америчке Државе могу да успоставе ефикасан заједнички рад на принципима једнакости и узајамног поштовања. Доналд Трамп је такође више пута изражавао жељу за успостављање нормалног дијалога са Русијом“, навео је Ушаков.

 

Спутњик

Одређен датум сусрета Путина и Трампа у Осаки

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »