Глас разума у Немачкој: Искључење Русије из ПС СЕ није решило ни један једини проблем

Да ли је ико озбиљно мислио да би лишавање једне земље могућности да учествује у раду Парламентарне скупштине Савета Европе била панацеја за све проблеме?

Ову изјаву дао је шеф немачке делегације у Парламентарној скупштинској скупштини, Андреас Ник, у коментару за лист Дојче веле.

Он је истакао да се позиција Берлина у вези са Кримом, Донбасом и Азовским морем неће променити, али би ПССЕ требало да се бави осигуравањем заштите људских права, а не да блокира рад једне од делегација.

„Политика санкција ЕУ остала је иста, међутим, да ли је могуће да неко помисли да искључивање једне земље из Савета Европе омогућава да се сва ова питања реше преко ноћи. Што се мене тиче, циљ Савета Европе је усмеравање рада ка заштити људских права, притом осигуравајући принципе владавине права“, рекао је он.

Андреас Ник је додао да је време да се предузму одлучне акције, уместо да се фокусирају на симболичне. Он је такође нагласио да нико још није успео да објасни како ће искључивање руске делегације из ПССЕ допринети миру у Донбасу.

„Верујем да ће ово само погоршати ситуацију“, изјавио је он.

Глас разума у Немачкој: Искључење Русије из ПС СЕ није решило ни један једини проблем

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »