Захарова: Украјина није успела

Украјина није успела да посеје раздор у ПС СЕ неприкладним „корективним“ баханалијама, написала је на својој страници на Фејсбуку портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова коментаришући повлачење украјинског амбасадора у Савету Европе након одлуке Парламентарне скупштине Савета Европе (ПС СЕ) о враћању делегације Русије.

„Ако амбасадор оде у Кијев, тамо нема са ким да се консултује. Боље одмах да оде у Вашингтон, иако га тамо могу и лупити не толико због неуспеха колико за циркус током неуспеха“, истакла је Захарова.

„А специјална операција за спречавање уласка Русије у ПС СЕ била је пажљиво припремљена: и ‘унутрашњи круг’ (балтичке државе, Пољска, Грузија) је на скупштинском заседању подржавао украјинску делегацију, а провокација у Тбилисију је била широко пренета у западним медијима и друштвеним мрежама како би се створио ефекат ‘још једне агресије Москве’“, написала је Захарова.

Она је истакла да на крају циљ није био само Русија, већ раздор у европским редовима. „Али се десило супротно: представници Украјине глупо су изгледали са читавим тим неприкладим ‘корективним’ баханалијама“, закључила је она.

Украјински министар спољних послова Павел Климкин раније је изјавио да ће Украјина повући свог амбасадора у Савету Европе на консултације након одлуке ПС СЕ да врати делегацију Русије.

Захарова: Украјина није успела

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »