Вучић честитао Дан државности Хрватској и Словенији

Председник Србије Александар Вучић упутио је честитке поводом Дана државности председници Хрватске Колинди Грабар Китаровић и председнику Словеније Боруту Пахору.

Александар Вучић (фото : Лола Ђорђевић)

Председник Александар Вучић је Колинди Грабар Китаровић честитао Дан државности и пожелео даљи напредак Хрватске и благостање њених грађана.

«Очекујем да, у наредном периоду, заједничким напорима интензивирамо дијалог о питањима од обостраног интереса, уз међусобно уважавање и поштовање европских вредности, како бисмо унапредили односе Србије и Хрватске, на добробит свих грађана наших двеју земаља и читавог региона», наводи се у честитки председника Вучића председници Грабар-Китаровић.

Честитка и председнику Словеније поводом Дана државности

Председник Вучић упутио је честитку поводом Дана државности и председнику Републике Словеније Боруту Пахору.

Вучић је Пахору честитао празник и пожелео даљи напредак Словеније и благостање њених грађана.

«И овом приликом желим да потврдим посвећеност унапређењу односа између наших двеју земаља у свим областима од обостраног интереса и користи. Верујем да је томе допринела и Ваша овогодишња посета Србији, као што то чине и заједничке седнице влада. Желим да истакнем да ценимо подршку Словеније на нашем европском путу, као и промовисање европске перспективе Западног Балкана», каже се у честитки председника Вучића.

РТС

Вучић честитао Дан државности Хрватској и Словенији

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »