Само што се Русија вратила у Савет Европе, уследио је удар деструктивних снага

Учесници летње седнице Парламентарне скупштине Савета Европе (ПС СЕ) оспорили су овлашћења руске делегације у организацији.

Председник Државне думе Вјачеслав Володин изјавио је да је руска делегација у ПС СЕ, након добијеног позива да учествује у јунском заседању, поднела захтев за потврђивање својих овлашћења у Парламентарној скупштини Савета Европе. Међутим, он сматра да током потврде овлашћења „деструктивне снаге“ могу покушати да ураде све да руска права буду ограничена. Тако је и било.

Посланици су на јутрошњој седници оспорили надлежности делегације.

„Ми имамо потребну већину“, изјавила је председавајућа ПС СЕ Лилијан Мори Паске на крају гласања о овој иницијативи. Како би се оспориле надлежности, према правилима организације, потребна је подршка 30 посланика из пет држава. Током разматрања надлежности руске делегације у ПС СЕ, неколико учесника седнице су их оспорили.

Сада ће, према правилима организације, бити састављен извештај о ограничењу надлежности који ће ускоро бити стављен на гласање. У случају усвајања извештаја, надлежности ће бити ограничене, у супротном — руска делегација ће сачувати своја права у пуном обиму.

Потпредседник Државне думе Петар Толстој је већ упозорио да Русија неће прихватити никаква ограничења својих надлежности.

Подсетимо, Парламентарна скупштина Савета Европе позвала је рано јутрос руску делегацију да учествује у јунском заседању. Резолуција тим поводом била је усвојена касно синоћ, након девет сати дискусије.

Спутњик

Само што се Русија вратила у Савет Европе, уследио је удар деструктивних снага

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »