Једноставан савет блиског Путиновог пријатеља за економски „бум“ Русије

Русија не може да се ослони ни на Запад ни на Кину ако жели да постане једна од водећих економија света, сматра руски грађевински милијардер Аркадиј Ротенберг.

Ротенберг, ког описују као човека блиског руском председнику Владимиру Путину, говорио је у опширном интервјуу за РТ о главним шансама Русије на светском тржишту.

„Раније смо могли да будемо докони и да послове остављамо по страни, али сада морамо да их завршавамо, и то брзо. Ако наставимо да заостајемо, ако се успоримо, остаћемо у тоталном и дубоком зачељу, тако да морамо стално да будемо проактивни“, рекао је он новинарки Софи Шеварнадзе.

„То би, наравно, било лакше без санкција“, додао је он.

„Извлачили смо се из невоља и раније, иако нико на Западу није мислио да ћемо успети“, казао је Ротенберг мислећи на способност Русије да остане конкурентна у индустрији оружја.

Ротенберг (67), чије је богатство „Форбс“ проценио на 2,6 милијарди долара, био је због својих веза са Путином међу првима на мети америчких и европских санкција након повратка Крима под окриље Русије 2014. године.

Ротенберг и Путин се знају још из времена када су били деца, пошто су тренирали у истом џудо клубу у тадашњем Лењинграду.

„Мислим да су Руси довољно паметни. Никада нам није фалило математичара, софтверских инжењера, физичара, тако да имамо све што нам треба да се развијемо“, сматра Ротенберг. 

Према његовим речима, једина препрека је руски менталитет. Као пример нечега што може да послужи као извор инспирације за народ, он је навео амбициозни пројекат Керчког моста, који повезује Русију са Кримом.

 

Ротенберг каже да је једино што је сигурно након краја мандата Владимира Путина за пет година јесте то да ће њих двојица остати пријатељи, преноси Спутњик.

„Били смо пријатељи и остаћемо пријатељи без обзира на све. Наше пријатељство је издржало тест времена — дуже од 50 година“, каже Ротенберг.

Једноставан савет блиског Путиновог пријатеља за економски „бум“ Русије

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »