Бугарска позвала руске стручњаке да ремонтују „сухоје“

Бугарска је позвала руске специјалисте да ремонтују јуришне авионе Су-25, изјавила је председница бугарског Парламента Цвета Карајанчева на састанку са министром спољних послова Русије Сергејем Лавровом, наводи се на сајту Парламента Бугарске.

РИА Новости / Виталий Тимкив

„Авиони Су-25 ће бити ремонтовани у Бугарској у фабрици ’Авионамс‘. Наша земља је послала позив Русији да руски инжењери и специјалисти што пре буду укључени у радове на ремонту“, рекла је Карајанчева.

Председница бугарског парламента такође је истакла и важност интензивирања билатералних односа Бугарске и Русије.

„Сматрамо да Русија заузима важно место у међународном дијалогу и да Бугарска, као чланица Европске уније и НАТО-а, може бити мост за снажне и конструктивне односе између Русије и ове две организације“, додала је Карајанчева.

Оружане снаге Бугарске имају 23 авиона Су-25, а за 14 авиона је потребан ремонт.

Прошле године Бугарска је склопила уговор у вези са ремонтом са белоруском „558. фабриком за поправку авиона“, али се затим показало да је компанија под европским санкцијама, а власти нису решиле питање поправки. Како су приметили бугарски медији, Министарство одбране земље жели да избегне позив Русији у том погледу, због бојазни да ће то повећати зависност од Русије. Међутим, како наводи портал „Медијапул“, ова одлука би се могла променити, уколико се узме у обзир споразум закључен са Русијом о ловцима МиГ-29.

Бугарска позвала руске стручњаке да ремонтују „сухоје“

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »