Председник Бошњачког националног већа Есад Џуџо поднео оставку

Председник Бошњачког националног већа (БНВ) Есад Џуџо поднео је неопозиву оставку на место већника у том органу, сазнаје радио Сто плус.

Џуџо је у писаној оставци носиоцима листа «Самоопредељење» и «Вакат је», Сулејману Угљанину и Саиту Качапору, навео да оставку подноси у циљу «очувања свега што је постигнуто у протеклом периоду и спречавању даљих подела унутар БНВ и бошњачког народа».

«Апелујем на све већнике и позивам све већничке листе, политичке партије и друге организације које се залажу за права Бошњака, на јединство у циљу решења положаја бошњачког народа и статуса Санџака, за шта сам као председник БНВ понудио и адекватан и остварив модел», наводи се у оставци у коју је радио Сто плус имао увид.

Он је додао да је у протеклих неколико деценија сву своју енергију, љубав и знање посветио побољшању положаја Бошњака на свим просторима на којим живе и решавању статуса Санџака.

«Остајем на услузи БНВ, Странци демократске акције Санџака и свом бошњачком народу за све врсте и облике деловања којим могу допринети у даљем остваривању тих племенитих циљева», наводи се у Џуџовој оставци.

Пре недељу дана изборна листа «Самоопредељење» тражила је од Џуџа «да поднесе хитну и неопозиву оставку» и врати мандат већника тој листи у «најкраћем могућем временском року», након чега је Џуџо на Фејсбуку написао да то «неће учинити».

Џуџо је потом заказао седницу БНВ за данас у 17 часова, на којој је, како је било најављено, требало да «буду решене дилеме, које су последњих дана присутне у јавности».

Председник Бошњачког националног већа Есад Џуџо поднео оставку

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »