Потпредседник Европског парламента Рајнер Виланд: Немачка ће наставити да подржава Косово

Потпредседник Европског парламента Рајнер Виланд је данас у Приштини изјавио да ће Немачка наставити да подржава Косово у економском аспекту и његовој евроатлантској перспективи.

Како је саопштено из кабинета премијера Косова Рамуша Харадинаја, током сусрета са немачким парламентарцима се разговарало о недавним политичким догађајима у земљи и региону, као и о могуц́ности повец́ања сарадње две земље.

„Премијер Харадинај је обавестио немачку делегацију о приоритетима Владе, са нагласком на економски развој и отварање нових радних места, за испуњавање реформи уопште и критеријуме за визну либерализацију, посебно јачање владавине реда и закона и за важне процесе кроз које Косово пролази. Међу темама састанка биле су либерализација визног режима, евроатлантски пут Косова, јачање међународног субјективитета државе Косово и постизање коначног правно обавезујућег споразума између Републике Косово и Србије“, каже се у саопштењу Владе Косова.

Харадинај се захвалио Виланду и немачкој држави за континуирану подршку коју су дали и настављају да дају Косову у сваком тренутку.

„Његов долазак на Косово, са делегацијом политичких представника ЦДУ-а из Баден Виертемберга, стручњака за предузетништво и образовање, сведочанство су нашег определења за унапређење овог партнерства, „рекао је Харадинај.

Потпредседник Европског парламента Рајнер Виланд: Немачка ће наставити да подржава Косово

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »