Молдавија: Плахотњук побегао у САД

Лидер Демократске партије Молдавије Владимир Плахотњук, након неуспешног покушаја да узурпира власт, побегао је из земље и у овом моменту налази се у САД.

То је изјавио бивши премијер Јон Стурза, позивајући се на своје изворе.

Према његовим речима, недавне одлуке Демократске странке јасно су демонстрирале покушаје скандалозног олигарха да смири прекоокеанске «газде», што очигледно није дало резултата.

„Не треба мислити да је спремност да напусти политику, узорни трансфер амбасаде (из Тел Авива) у Јерусалим, као и потписивање уговора о продаји територије бившег републиканског стадиона (за изградњу нове америчке амбасаде) учинио Вашингтон питомим. Не уопште, користи се и шаље на позорницу. Видеће се где тачно ”, каже политичар.

Истовремено, он је позвао америчку амбасаду да разјасни ситуацију са одбеглим узурпатором: «Молдавци имају право да знају да ли је овај грађанин безбедан у САД».

Поред тога, Стурза је ценио Плахотњукову одлуку да напусти место шефа Демократске странке. Бивши премијер је сигуран да такав гест значи прави опроштај од свих бивших колега и престанак финансијског тока.

Молдавија: Плахотњук побегао у САД

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »