Ивица Дачић: Србија је против заоштравања односа са Црном Гором

– Србија је апсолутно против заоштравања одоса са Црном Гором, као и заоштравања односа између српског и црногорског народа – изјавио је Ивица  Дачић и изразио очекивање да ће Црна Гора поштовати права српског народа који живи на њеној територији.

Дачић је упитан какво мишљење Венецијанске комисије очекује по питању предлога закона о слободи вероисповести у Црној Гори, рекао  да не зна какво ће мишљење бити и да се нада да ће оно бити такво да спречи могуће проблеме.

– Имајући у виду да ту није реч о неким увезеним Србима, него о Србима који живе вековима у Црној Гори и којих по попису има више од 30 одсто, очекујемо да држава Црна Гора има у виду ту чињеницу и права српског народа који тамо живи – рекао је Дачић на заједничкој конференцији за новинаре са норвешким министарком спољних послова Ином Ериксен Сорајде.

Додао је да Србија очекује и да се избегавају ствари које могу да изазову велике сукобе.

– Зато се и надамо да ће и мишљење Венецијанске комисије бити такво да спречи могуће проблеме поводом тог закона – рекао је Дачић.

Извор: Република

The post Ивица Дачић: Србија је против заоштравања односа са Црном Гором appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »