Генерал војске наредио државни удар, а онда га убили људи који су му блиски (ВИДЕО)

Начелник Штаба војске Етиопије генерал Сиар Меконон и његов саветнк Гизе Абера убијени су у покушају пуча у суботу у савезној држави северно од главног града Адис Абебе.

Влада Етиопије осујетила је покушај државног удара у региону Амхара северно од главног града Адис Абебе, а начелника генералштаба Сиара Меконена у његовом дому у Адис Абеби убио је његов телохранитељ.

Неуспели пуч у региону Амхаре предводио је високи војни официр иса другим припадницима восјке, изјавио је у недељу на државној телевизији премијер Абиј Ахмед, који је носио војну униформу, преноси АП.

Генерала Сиара Меконена убио је његов телохранитељ у његовој резиденцији у Адис Абеби, а пензионисани војни генерал који је у то време посетио начелника војске такође је убијен у истом нападу касно у суботу, рекао је портпарол. Телохранитељ је ухапшен.
Напад је уследио након насиља у Амхари, где су војници које је наводно водио отпаднички бригадир упали на састанак регионалне владе и убили званичнике, укључујући председника региона.

Већина починилаца напада у Бахир Дару, главном граду Амхаре, ухапшена је, а за другима се трага, рекао је портпарол.

Напад на Бахир Дар и атентат на шефа војске су повезани, рекао је он.Генерал војске наредио државни удар, а онда га убили људи који су му блиски (ВИДЕО)

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »