Епископ Јоаникије: Не подстичемо поделе, бранићемо храмове

Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије у Забрђу код Андријевице казао да »имамо данас доста искушења, али, пребродићемо ми то».

«Наши преци за свету веру проливали крв, полагали своје главе и животе и оставили завештање потомству да чува јеру, да поштује светињу, Цркву и дом Божји и да зна — ко дира дом Божји Бог ће његов дом разорити. То смо научили од наших предака.»

Ово је део беседе епископа будимљанско-никшићког господина Јоаникија у цркви Свих Светих у Забрђу код Андријевице, где је нагласио да »имамо данас доста искушења, али, пребродићемо ми то».

«Међутим, ружно је да чујемо неке приче, које се ових дана причају по Црној Гори. Ружно је то, одвратно, да људи на партијским састанцима хоће да праве аутокефалну Цркву. Па направили су једну, ето им је! Шта сад хоће? Јесу ли је давно прогласили аутокефалном? Она и јесте аутокефална, она не признаје никог живог, једино признаје власт, која ју је и створила, али, морамо се уздржати на овај свети празник, на светој служби. Трпимо тај бол и ту беду, али, пребродићемо. Нећемо подстицати братске раздоре, али ћемо, свакако, наше храмове и бранити и сачувати и даље унапређивати,» казао је епископ Јоаникије.

Епископ Јоаникије: Не подстичемо поделе, бранићемо храмове

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »