Вучић објаснио зашто није био на отварању Европских игара

Председник Србије Александар Вучић изразио је данас жаљење што није могао, због учешћа тзв. Косова, да присуствује синоћном свечаном отварању Европских игара у Минску, додајући да му је било тешко, али да је морао да поступи као председник Србије.

© Sputnik / Владимир Астапкович

Вучић је рекао да му је жао што је његов изостанак на свечаности у Минску био важна вест у руским медијима, уместо да то буде разговор са руским премијером Димитријем Медведевом.

„Било је ми много тешко да домаћину, председнику Белорусије Лукашенку, морам да кажем да нећу присуствовати свечаности, јер знам колико се трудио и колико је направио. Он је, поред себе, на свечаности, с једне стране ставио Медведева, а с друге хтео да стави мене. То је велика част. Рекао ми је и да не иде на стадион без мене. Било ми је тешко што ми се чинило да код тако чврстог човека скоро да сам видео сузу када сам рекао да не можемо да присуствујемо“, објаснио је он.

Подвукао је да је морао да поступи као председник Србије, те додао да је Лукашенко био толико фер и коректан и да је водио рачуна о застави Косова, да је где год су могли, где није била инспекција Међународног олимпијског комитета, изоставили косовску заставу, а нису сместили Хашима Тачија у главну ложу.

„Водили су рачуна о нама, и жао ми је што сам разочарао белоруског домаћина, али нисам имао избора“, рекао је Вучић.

Казао је да не жели да се хвалим овим, и да мрзи такво стицање поена.

„Ово не бих ни рекао да нису руски медији објавили да нисмо присуствовали. Никоме нисмо рекли, јер сматрам да је важно да се спортисти баве спортом, да нема политике“, рекао је он.

Вучић је пренео да је са министром спорта и омладине Вањом Удовичићем безброј пута разговарао о томе како се одлучио да игра за Србију, пошто му је деда Италијан, отац Хрват, а с друге стране има још неки чудни микс, те је паре добијао од Италијана да игра за њих.

„Није важна нација, већ какви сте људи. Причали смо и данас о фантастичним спортистима Хрватима и других националности“, истакао је он.

Вучић је, на крају, са жаљењем још једном поновио да је морао на овај начин да поступа.

Вучић објаснио зашто није био на отварању Европских игара

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »