Весић: Шолак мора да плати коришћење јавног добра

Разговарајући ове недеље са челницима Европске комисије у Бриселу, причао сам им како у Београду један од најбогатијих Срба, господин Драган Шолак, власник Јунајтед медије и СББ, врши притисак на Град Београд јер не може да оствари своје пословне интересе, изјавио је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић.

„Шолакова приватна компанија СББ, кабловски оператер, не плаћа коришћење јавних ресурса Граду Београду. Користе нелегално делове мреже, стубове јавне расвете и делове мреже електродистрибуције, а зато што Град Београд захтева да се све што се користи и плати ми смо постали мета кампање његове приватне телевизије Н1. Питао сам челнике ЕУ да ли је нормално да се приватни, пословни и политички интереси једног тајкуна остварују преко приватне телевизије и добио одговор да није. Не постоји ниједан пројекат који је урађен у граду а да није био мета негативне кампање од стране Шолакове телевизије. Ја мислим да је право новинара Н1 да буду критични ако сматрају да треба али је чињеница да су они злоупотребљени од стране власника да воде кампању против града у коме жели да ништа не плаћа“, рекао је Весић.

Весић је истакао да је део те кампање и прављење серије у којој ће њега глумити Сергеј Трифуновић.

„Последњи такав случај приватне злоупотребе телевизије је серија коју је Александра Суботић, директорка Јунајтед медије, иначе бивша секретарица пиратске фирме коју је купио Драган Шолак, заједно са Срђаном Анђелићем ангажовала Сергеја Трифуновића да направе серију у којој нападају мене и неке друге људе из града. Ја немам никакав проблем да будем јунак неке серије али ми је жао да су ангажовали пијаног Сергеја Трифуновића да ме глуми. Никада у животу нисам пио. Могли су да узму Мићка Љубичића, он ме боље имитира, а чак бих им дао и његов телефон ако га немају. Мене заиста вређа да ме глуми пијани Сергеј Трифуновић па што не нађоше неког трезног глумца? То показује како функционише политичка злоупотреба и кампање на Н1. Александра Суботић, која је била и секретарица Шолаку, даје налоге великом уреднику Југославу Ћосићу како да организује прљаве кампање. Чуди ме да новинари Н1, од којих су многи направили озбиљне новинарске каријере, пристају да извршавају налоге од бивше секретарице, што је заиста понижавајуће а све за рачун једног тајкуна. Чуди ме да још нису дигли глас против тога а да новинарска удружења нису реаговала. То је дакле, класичан пример како функционишу наручене кампање. Значи, Горан Весић им не дозвољава да Шолак нешто у граду користи бесплатно, онда Суботићка зове Анђелића па они зову Сергеја Трифуновића да праве емисију о Горану Весићу. Понављам, немам никакав проблем са тим, само нека нађу глумца који није пијан. СББ нека плати оно што користе у Београду и све је у реду, али немају права да бесплатно користе јавне ресурсе и то нећу допустити ником. Жао ми је што господин Шолак мисли да ће, злоупотребљавајући своје новинаре моћи да натера Град Београд да му не наплати оно што је дужан. Ту му неће помоћи никакве серије и кампање, и ја му сада кажем да ће плаћати оно што су његове законске обавезе према свим грађанима Београда, јер ми од тог новца плаћамо вртиће, канализацију и све друго“, рекао је Горан Весић.

Весић је додао да можда то Шолак не разуме јер својим приватним авионом фалкон лети са голф терена на голф терен али ми од новца који треба да плати градимо водовод и канализацију које нема рецимо у Борчи. Не плаћајући своје обавезе, он грађанима Београда то одузима и ја то нећу да допустим“, поручио је Весић.

 

 

извор: Танјуг/ ТВ Пинк


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »