Угледна уредница тврди да ју је Трамп силовао 90-их

Угледна уредница америчке верзије магазина за жене «Ел» тврди да ју је 1995. или 1996. године Доналд Трамп силовао у једној луксузној њујоршкој робној кући.

CC BY-SA 3.0 / VIKIPEDIJA Е. Џин Керол

Сада 75-годишња Е. Џин Керол каже у интервјуу за недељник «Њујорк», објављеном у петак, да се срела с тим некадашњим инвеститором за некретнине јер га је познавала на улазу у робну кућу «Бергдорф Гудман», у престижном делу Менхетна.

Трамп ју је замолио да му помогне да нађе поклон «за једну жену», што је она прихватила, али је потом открила да је та жена — она, преноси Б 92.

Будући председник Сједињених Држава ју је тада замолио да изабере нешто од доњег рубља и кренуо с њом у кабину за пробу, што је уредница, каже, најпре схватила као шалу.

Онда се Трамп с њом закључао у кабини, пољубио је силом, а затим је силовао.

Џин Керол се међутим убрзо ослободила нападача и побегла.

Она објашњава да у то време није поднела тужбу због страха од одмазде, али да је о томе разговарала с две новинарке које су обе потврдиле «Њујорку» да су чуле исту верзију приче коју је уредница сада испричала за недељник.

У свом саопштењу, Трамп је одбацио оптужбе да је силовао жену у свлачионици средином 90-их као «фикцију» и «лажне вести», наводећи да не постоје докази за такве тврдње Керолове.

Он је рекао да никад није упознао Е. Џин Керол и оптужио је да је њена мотивација за такве тврдње да «прода нову књигу».

«Никад нисам упознао ту особу у мом животу», рекао је Трамп.

Амерички председник позвао је све који поседују «информације да Демократска партија сарађује са Керол или магазином Њујорк» да обавесте Белу кућу, преноси Би-Би-Си.

Већ је 15 жена оптужило Доналда Трампа да их је сексуално злостављао, што је он одбацио.

Поред интервјуа, уредница је своје сведочење изнела у аутобиографској књизи «За шта нам требају мушкарци? Скромни предлог», у којој пише да је била жртва напада и других мушкараца.

Почетком октобра 2016. године, неколико дана пре председничких избора, «Вашингтон пост» је објавио видео-снимак из 2005. године у којем се чује како Доналд Трамп понижавајуће говори о женама.Трамп се хвали да грли и додирује жене онако како он жели, што може представљати сексуално узнемиравање.

Угледна уредница тврди да ју је Трамп силовао 90-их

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »