Трамп: у случају рата са Ираном, десиће се «уништење које никада раније нисте видели»

Амерички председник Доналд Трамп, у интервјуу за НБЦ Невс, изјавио је да ће у случају рата с Ираном се догодити  «уништење које никада раније нисте видели».

«Али ја то нећу учинити » , рекао је Трамп.

Трамп је рекао да не постоје предуслови за америчке разговоре са Техераном.

«Не можете имати нуклеарно оружје», рекао је Трамп. «А ако желите да разговарате о томе, добро. Иначе, можете дуго живети у уништеној економији».

Трамп је такође говорио о процесу доношења одлука који га је навео да стопира напад на Иран у четвртак увече, рекавши да није дао коначно одобрење за било какав напад и додао да ниједан авион није у ваздуху.

На питање да ли су авиони у ваздуху, Трамп је одговорио: «Не, али они би били прилично брзо, и ствари би се догодиле до тачке са  које се не бисте могли вратити.»

«Ништа није добило зелени светло  до самог краја јер се ствари мењају», рекао је Трумп током интервјуа са Тодом.

Подсетимо, Трамп је у петак изјавио  за НБЦ-у да је план био «спреман за покретање, чекајући моје одобрење».

Трамп је рекао да је питао своје генерале: «Желим да знам нешто пре него што одете. Колико људи ће бити убијено, у овом случају Иранаца?»

Генерали су му саопштили да ће око 150 људи бити убијено, рекао је председник.

«Размишљао сам о томе на секунду и рекао сам, знате шта, оборили су беспилотну летелицу, авион, како год га назвали, и овде имамо могућност  смрти 150 људи која би се вероватно догодила у оквиру пола сата након што бих дао пристанак за напад, «рекао је Трамп. «И није ми се свидело, нисам мислио, нисам мислио да је пропорционално.»

Подсетимо, 20. јуна ирански војници  су оборили амерички беспилотни дрон.  Техеран инсистира да је америчка беспилотна летелица прекршила ваздушни простор земље, док у Вашингтону побијају ову изјаву, наглашавајући да је уређај у време инцидента прелетао преко међународних вода.

Иранско министарство одбране је инцидент са америчким беспилотним летелицом назвало  покушајем притиска Вашингтона.

Са своје стране, председник САД ЕДоналд Трамп је коментаришући обарање америчког дрона рекао: «да је Иран направио  веома велику грешку».

Трамп: у случају рата са Ираном, десиће се «уништење које никада раније нисте видели»

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »