Сирија: Американци нису способни да се супротставе џихадистима

Снаге међународне коалиције на челу са САД, заједно са проамеричким «Сиријским демократским снагама» нису успеле да ликвидирају ћелију милитантне екстремистичке групе у долини Еуфрата, преносе локални медији.

Према извештајима, специјална операција одвијала се у селу Шил, покрајини Деир-ез-Зор, на источној обали Еуфрата.Трговац оружјем повезан са терористичком организацијом Исламска држава населио се овде, не рачунајући ћелије самих исламиста, чију је локацију одала једна од помагачица милитаната, ухваћена дан раније због поседовања оружја.

Операција је покренута у ноћи четвртка уз учешће сиријских демократских снага и америчких хеликоптера АХ-64 Апач. Међутим, авион који је неколико сати кружио око азила милитаната изазвао је  и успели су се припремити за битку.

Покушај слетања није успео, након чега је уследила битка која је трајала око четири сата. Као резултат битке страдала су  два америчка војника и неколико Курда. Коалиција је била приморана да евакуише рањене хеликоптерима. У исто време, ваздухопловна  група је морала бити ојачана додатним борбеним возилима, која су покривала повлачење. У исто време, дилер оружја је успео да побегне.

Сирија: Американци нису способни да се супротставе џихадистима

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »