Ружић: Јачамо сарадњу са Републиком Српском у области реформе јавне управе

Министар државне управе и локалне самоуправе Републике Србије Бранко Ружић и министарка  управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић потписали су Меморандум о сарадњи два министарства.

Министар  Ружић рекао је да је сврха овог меморандума јачање партнерства и успостављање оквира за одрживу и динамичну сарадњу у области реформе јавне управе, управљања људским ресурсима, стручног усавршавања, инспекцијског надзора и матичних књига.

У плану је, како је додао,  и размена државних службеника упућивањем на стручно усавршавање стражирањем, што до сада није био случај.

„Циљ је да омогућимо стицање нових знања и вештина државних службеника запослених, пре свега, у нашим министарствима, али и да подстакнемо да се овај облик стручног усавршавања примени и шире на нивоу целе јавне управе, у чему посебну подршку очекујемо од наше Националне академије за јавну управу, која је прошле године почела са радом“, рекао је Ружић.

Министарка Решић рекла је да ће овај меморандум бити основа за сарадњу два министарства у наредном периоду, која је сада прецизније дефинисана.

Циљ је, како је рекла, и да локалне самоуправе Србије и Републике Српске сарађују на исти начин, како би предприступни фондови Европске уније били доступнији.

Меморандумом је предвиђено је и организовање заједничких конференција, семинара, округлих столова и радионица у Републици Србији и Републици Српској, као и наизменичне студијске посете, у свим областима које су део овог споразума. Биће формирана и заједничка радна група која ће координирати планиране активности.

После потписивања меморандум одржан је састанак две делегације.

Извор: МДУЛС

фото: Танјуг

The post Ружић: Јачамо сарадњу са Републиком Српском у области реформе јавне управе appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »