Почели нови протести у Тбилисију, демонстранти негодовали на појаву опозиционара

У Тбилисију је, испред зграде Парламента, почео нови протест, али је број учесника митинга много мањи него претходних дана.

Испред Парламента се окупила малобројна група демонстраната коју углавном чине млади људи. Око зграде дежурају бригаде хитне помоћи и полиције.

Учесници протеста изразили су негодовање због тога што су се на митингу појавили представници опозиције, јер сматрају да политичарима није место на том протесту.

Нереди у Тбилисију

У грузијској престоници 20. јуна почели су протести због тога што је током отварања Генералне седнице Међупарламентарне скупштине православља шеф организације, посланик Државне думе Русије Сергеј Гаврилов сео у фотељу председавајућег Парламента Грузије.

Он сам је објаснио да му је то место понудила грузијска страна, у складу с протоколом који налаже та врста скупова.

То је изнервирало посланике опозиције који су напустили заседање, а у здање Парламента улетели су екстремисти. Касније је у центру града почео митинг којем се прикључила опозиција са захтевом да чланови Владе поднесу оставке.

Специјалне полицијске снаге растерале су демонстранте, употребивши сузавац, гумене метке и водене топове, али је митинг следећег дана настављен. Према последњим подацима Министарства здравља Грузије, у нередима је повређено 240 људи, а више од 300 особа је ухапшено.

Почели нови протести у Тбилисију, демонстранти негодовали на појаву опозиционара

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »