Матео Салвини: Нисам се продао ни Путину ни Трампу! Једини коме могу да се ‘продам’ је…

Министар унутрашњих послова и вице-премијер Италије Матео Салвини рекао је у разговору за Спутњик Италија да ће се састати с Владимиром Путином током посете руског председника Италији, планиране, како је раније најављено, за средину лета.

На питање новинара како коментарише то што многи листови пишу да се „продао“ Трампу, издавши Русију и Владимира Путина Салвини је одговорио:

„Ако летим у САД, пушу да сам се ‘продао’ Трампу. Ако летим у Русију, онда сам се ‘продао’ Путину. Једини коме могу да се ‘продам’ је ‘Милан’ (фудбалски клуб за који навија)“, рекао је лидер водеће италијанске партије „Лига“.

На питање да ли то значи да ће се сусрести с Владимиром Путином током његове посете Италији, Салвини је одговорио: „Наравно“.

Италијански политичар се, иначе 17. јуна састао с државним секратаром САД Мајком Помпеом у Вашингтону. Током посете САД он је нагласио важност дијалога Запада и Русије, али је исказао и забринутост због блиске сарадње Москве и Пекинга, оцењујући да би била стратешка и трговачка грешка одвојити Русију од Запада и оставити је у загрљају Кине.

На мајским изборима за Европски парламент Салвинијева партија „Лига“ показала је најбољи резултат и први пут стала водећа политичка снага у Италији, преноси Спутњик.

Матео Салвини: Нисам се продао ни Путину ни Трампу! Једини коме могу да се ‘продам’ је…

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »