Лидер албанске опозиције Љуљзим Баша: Оставка Едија Раме једини излаз из постојеће кризе

Према речима лидера опозиционе албанске Демократске партије Љуљзима Баше једини излаз из постојеће кризе је оставка Раме.

Љуљзим Баша је поручио да политичког решења кризе у земљи неће бити све док они који су се огрешили о изборни процес «не буду иза решетака», поновивши да албански премијер Еди Рама «мора да оде».

На синоћњем протесту албанске опозиције у Тирани, Баша је рекао да ће, «ако буду одржани локални избори 30. јуна, то бити политичка сахрана Едија Раме».

“Избора без опозиције нема и неће их никад бити”, рекао је Баша, а преноси македонски портал а1он.

«Нека Рама добро схвати да се нећемо померити ни корак назад. Грађански савез је на ногама. Битка демократије против (нарко) државе бије се у сваком граду и селу», истакао је.

Према проценама организатора, на протестима је синоћ у Тирани учествовало 120.000 грађана из свих делова Албаније, наводи портал а1он.

Демонстранти су, како се додаје, поставили импровизовану статуу Едија Раме, попут оне из времена комунистичког вође Албаније Енвера Хоџе.

Док је опозиција протестовала у Тирани, Рама је хеликоптером отишао у град Бутрнти где је присуствовао концерту певачице Карле Бруне, супруге бившег француског председника Николе Саркозија, додаје а1он.

Лидер албанске опозиције Љуљзим Баша: Оставка Едија Раме једини излаз из постојеће кризе

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »