Ђурић: Негујемо сећање на жртве и тражимо правду

У Спомен соби „Косметске жртве“ данас је обележена 21 година од прве масовне отмице Срба на КиМ, у присуству породица жртава, директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића и заменика градоначелника Београда Горана Весића, уз подсећање да нико није одговарао за тај злочин.

Ђурић је поручио да ћемо као држава наставити да негујемо сећање на жртве и тражимо правду.

Навео је да се на данашњи дан клањамо сенима рудара са копова у Белаћевцу који су пре 21 годину отети док су обављали свој радни задатак.

„Отети су само зато што су српске националности, зато што је неко желео да њиховим страдањем, отмицом и убиством и прогоном хиљада и хиљада српских цивила на подручју наше јужне покрајине направи етнички чисту албанску творевину“, рекао је Ђурић.

Каже да исти злочинци који су пре 21 годину отели рударе у Белаћевцу данас нажалост представљају Албанце на КиМ и на неким су од најодговорнијих функција.

„До дана данашњег нису одговарали за стравичне злочине које су починили. Ми нећемо престати да се боримо за истину о српском страдању на КиМ. Немамо то право ни због жртава ни због њихових породица ни због будућности“, поручио је Ђурић.

Нагласио је да решевање неких од најтежих злочина, каква је отмица рудара у Белаћевцу, представља нужан предуслов за стварање нормалних односа у будућности између два народа.

„Чињеница да нико није одговарао за отмицу рудара у Белаћевцу најбоље говори о дометима такозване међународне правде на КиМ.

Узалуд су те велике западне државе годинама плаћале хиљаде и хиљаде припадника мировних мисија, стотине и стотине судија различитих трибунала који очигледно нису имали улогу, задатак и циљ да донесу правду жртвама стравичних злочина на КиМ“, каже Ђурић.

Захвалио је Удружењу породица убијених и отетих на КиМ јер негују сећање на све жртве на КиМ.

„Поједини албански политичари на КиМ свакога дана подсећају на годишњице својих такозваних великих победа тамо где су нападали српску војску, српске полицајце и српске цивиле. Ми имамо право и обавезу да се свакога дана сећамо наших жртава и да за будуће генерације осведочимо истину о томе ко је на КиМ страдао“, рекао је Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »