Вулин: Сви би да знају како је то Србија успела своје наоружање да постави на «Ербасове» хеликоптере

Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана наше војске интензивно се развијају. Улажемо много новца и напора у њихово обнављање и модернизацију. Имали смо прилику да видимо шта нуде највећи светски произвођачи, али и да покажемо да и наше наоружање може да буде коришћено чак и на најсавременијим системима.

То је порука министра одбране Србије Александра Вулина, који је у четвртак посетио 53. међународни салон аеронаутике и свемира у Буржеу код Париза. Како је истакао, опремање и наоружавање «Ербасовог» хеликоптера Х-145М нашим наоружањем изазвало је велику пажњу.

Сви желе да знају како је то Србија успела своје наоружање да постави на «Ербасове» хеликоптере — каже министар.

Фото Mod.gov.rs:  Вулин поред «Ербасовог» хеликоптера са српским оружјем

Делегација Министарства одбране обишла је штанд компаније «Ербас» на ком је изложен вишенаменски хеликоптер «ербас Х-145М» са ознакама Војске Србије, као и штандове компанија «Рособоронекспорт» и «РСК МиГ» и «Руски хеликоптер» из Руске Федерације, «Талес» и «Сафран» из Француске, «Хенсолдт» из Немачке и «Рафаел» из Израела.

— Разговарали смо и са француским Министарством одбране о наставку наше војне сарадње, али, свакако, и о припреми посете и свега што треба да наступи када се председник Србије Александар Вучић и председник Француске Емануел Макрон буду видели у Београду — изјавио је министар Вулин и поручио да је Војска Србије на Салону имала шта да види, али «свакако и да понуди».

Вулин: Сви би да знају како је то Србија успела своје наоружање да постави на «Ербасове» хеликоптере

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »