Стравична несрећа у Индији: Аутобус са 78 путника се сурвао у 500 метара дубок кланац, више од 40 погинулих(ФОТО)

Број погинулих порастао је на 43 када се аутобус сурвао у клисуру у индијском Химачал Прадешу у четвртак, док је још 35 особа повређено, рекао је званичник.

Несрећа се догодила око 16:00 часова по локалном времену у планинском подручју Бањар округа Кулу, око 168 км северно од Шимле, главног града Химачал Прадеша.

«Број погинулих у несрећи до сада је 43»,  саопштено је канцеларије градоначелника округа касно ноћас. «Још 35 људи повређених у несрећи  је хоспитализовано и лечи се у цивилној болници Бањар и Окружној болници Кулу.»

Полицијски званичници саопштили су да су пожурили на место након што су примили извешћтај о несрећи и притиснули у амбулантну службу како би однели рањене у болнице и превезли мртве.

Шефица полиције Кулу, Салина Агнихотри, рекла је да су сва тела извађена из кланца дубоког 500 метара и да су спасилачки радови завршени.

Према Агнихотри, приватни аутобус који је возио на међудржавној рути превозио је локалне путнике из Бањара у подручје Гадагушана у Кулу.

«Пошто је то био аутобус који је возио на локалној рути, све жртве могу бити локално становништво», рекла је Агнихотри.

Химачал Прадеш је туристичка дестинација.

Званичници се прибојавају да ће се број погинулих повећати након критичног стања неких од повређених.

Индијски премијер Нарендра Моди изразио је саучешћепородицама погинулих.

«Дубоко сам ожалошћен несрећом аутобуса у Кулуу. Саучешће породицама оних који су изгубили животе. Надам се да ће се повређени ускоро опоравити», наводи се у изјави Модијеве канцеларије. «Влада Химачал Прадеша пружа сву потребну помоћ.»

Према званичницима, у тренутку несреће у аутобусу је било 78 људи. У извештајима се наводи да су неки од путника седели на крову аутобуса када је пао у клисуру.

Полиција је наредила истрагу како би утврдила разлоге за несрећу.

Смртоносне саобраћајне несреће су уобичајене у Индији често узроковане преоптерећењем, лошим стањем путева и несмотреном вожњом.

Званичници кажу да се просечно преко 400 смртних случајева свакодневно догађа у Индији због прометних несрећа.

Стравична несрећа у Индији: Аутобус са 78 путника се сурвао у 500 метара дубок кланац, више од 40 погинулих(ФОТО)

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »