Poziv za učešće u radionici Zones of (dis)comfort

Friday, June 21, 2019 – 12:45 to Monday, June 24, 2019 – 23:45

Radionica – otvorena praksa/performans Zones of (dis)comfort biće održana od 27. juna do 2. jula u Magacinu u Kraljevića Marka u Beogradu, a zainteresovani profesionalci/ke i izvođači/ce iz polja savremenog plesa i izvođačkih umetnosti mogu se prijaviti za učešće do 24. juna u ponoć.

Predviđeno je od petoro do sedmoro učesnika, koji bi trebalo da se prijave slanjem kratkog video zapisa svog rada/performansa ili prakse na adresu info@brina.rs do.

Zones of (dis)comfort: Spatial Hypersensitivities zamišljena je kao proces otvorenog istraživanja/prakse. Nastavak je dvogdišnjeg istraživanja tokom master studija scenografa Nemanje Čađa. U širem smislu, jedna od osovina ove studije jeste odnos tela i prostora kroz zonu udobnosti kao prostornu strategiju. Ovaj pojam se koristi kao model za suočavanje sa ličnim sećanjima, iskustvima ili osećanjima u kontekstu određenog prostora, tj. kako lične i intimne posledičnosti mogu reartikulisati ili na drugačiji način uokviriti predmetni prostor. Preciznije, ovaj istraživački kurs kao otvorena praksa će se razvijati propitivanjem ne samo zone udobnosti već ulaženjem i u prostore ne/udobnosti. Fokus će biti na situiranju/pozicioniranju ličnih iskustava i osećanja ne/udobnosti u određenom prostoru sa ciljem da se postigne dijalog između različitih autonomija kao što su prostorne ili telesne posledičnosti.

Arhitektica i istraživačica Danica Selem pridružiće se Čađu u beogradskom izdanju radionice koja će biti održana u Magacinu od 27. juna do 2. jula od 10:30 do 16 sati. Danica Selem kroz svoju praksu razmatra načine na koje prostor oblikuje naše fizičko, socijalno i emotivno telo i svakodnevno ponašanje kroz koncept “prostorne žrtve”. Ovaj koncept razvila je kroz svoje istraživanje i performans sa grupom “Bodies Intersect Buildings”.

Nemanja Čađo je radionice o pojmu zone udobnosti realizvao sa studentima i profesionalcima na različitim mestima: Banjaluka (Bosna i Hercegovina), Zagreb (Hrvatska), Fredrikstad (Norveška), Oslo (Norveška). Danica je vodila radionice i otvorene prakse velikih razmera na IPADÉ – A Prelude to the Shed (Njujork), Pioneer Works Gallery (Njujork) i Cornell University (Itaka, Njujork) između ostalih.

Rezultati radionice biće predstavljeni na izložbi “Tišina je ovde gluvoća” u galeriji Podroom u Kulturnom centru Beograda.

Kontakt za dodatne informacije: brina.rs

(SEEcult.org)


Source: Портал за културу Југоисточне Европе SEEcult.org (http://www.seecult.org)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »