Показна вежба полицијских јединица у Кули: у рангу са најбољим светским јединицама(ФОТО)

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић присуствовао је данас у Кули показним вежбама више полицијских јединица, којима су оне своје знање и вештине приказали полазницима 19. и 20. класе Центра за основну полицијску обуку.

Фото : МУП Србије

Том приликом министар Стефановић је поручио будућим полицајцима да је то добра прилика да виде како се њихова теоријска знања примењују у пракси, додавши да је од велике важности да полазници ЦОПО од својих будућих колега сазнају нешто више о Специјалној антитерористичкој јединици, Жандармерији, Полицијској бригади, Интервентној јединици 92, Јединици за обезбеђење и другим јединицама полиције.

Након вежби, министар Стефановић је похвалио и иновативативни приступ у програму обуке ЦОПО.

Фото : МУП Србије

„Центар за основну полицијску обуку сваке године унапређује свој програм. Они нису људи који дозвољавају да нешто што је било актуелно пре пет или десет година буде актуелно и данас, већ прилагођавају обуку савременим условима деловања полиције и захваљујући томе будући полицајци поред теорије имају доста прилика да виде и праксу“, рекао је Стефановић.

Министар Стефановић обишао је са директором полиције Владимиром Ребићем све радне тачке на показној вежби и тактичко-техничке зборове на којима је било изложено наоружање и опрема, након чега су заједно констатовали да припадници полиције данас имају значајно бољу опрему, возила, униформе и наоружање.

Фото : МУП Србије

„Настављамо и са обукама и са опремањем, јер желимо да наши полицајци имају најбоље могуће услове, да имају опрему у рангу са најбољим светским јединицама, а уверен сам да по свом знању, квалитету и посвећености заштите становника Републике Србије, то већ јесу“, поручио је Стефановић.

Фото : МУП Србије

Полазницима 19. и 20. класе Центра за основну полицијску обуку данас су у Кули своје способности, кроз различите вежбе, приказали припадници Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије, Јединице за обезбеђење, Полицијске
бригаде, Управе саобраћајне полиције и Интервентне полиције 92.

Фото : МУП Србије

Показна вежба полицијских јединица у Кули: у рангу са најбољим светским јединицама(ФОТО)

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »