Нова влада Молдавије се нада да ће САД наставити да финансира Молдавију

Кишињев рачуна на то да Вашингтон неће престати да подржава Молдавију, упркос губитку свог човека скандалозног олигарха и лидера Демократске странке Владимира Плахотњука.

Са захтевом за «партнере» у иностранству за наставак финансијске помоћи, обратио се министар спољних послова и европских интеграција Републике Николај Попеску.

Претходно руководство Молдавије такође је одржало дијалог о овом питању, али је блокирано због корупције у републици, чији ниво није испунио потребне критеријуме. Успели смо са америчким партнерима координирати најбрже деблокирање , истакао је он.

Према речима шефа дипломатског одељења, финансирање се може обезбедити кроз програм Миленијумски изазов или Америчку агенцију за међународни развој.

Као што је раније известио Њуз Фронт, након што се Социјалистичка партија удружила са проевропским блоком «АЦУМ» како би створила парламентарну коалицију, Демократска странка Плахотњука је покушала да узурпира власт, а Уставни суд је одлучио да је олигарх незаконит. Међутим, покушај државног удара није био успешан. Признајући пораз, Плахотњук и његови другови су побјегли из земље.

Нова влада Молдавије се нада да ће САД наставити да финансира Молдавију

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »