Антић: Недопустиво да Црногорски покрет прети насиљем и дели лекције председнику Србије

Министар енергетике и члан руководства Социјалистичке партије Србије Александар Антић оценио је данас отворено писмо организације Црногорски покрет председнику Србије Александру Вучићу као «недопустиво дељење лекција» шефу српске државе.

Министар енергетике Александар Антић (фото: Лола Ђорђевић)

«Недопустиво је да било ко, а нарочито пара-политичке организације као што је Црногорски покрет, деле лекције председнику Републике Србије о томе шта би требало, а шта не би требало да ради. Нарочито је недопустиво да се том приликом прети насиљем уколико председник Србије не поступи по лекцијама Црногорског покрета», наводи се у изјави Антића медијима.

Он је реаговао на наводе Црногорског покрета да је на Вучићу «велика одговорност за даљи развој догађаја» у вези с питањем власништва Српске православне цркве у Црној Гори, и да он може изабрати један од два пута: да се то питање «решава цивилизовано, правним средствима, или да повишеном реториком, подизањем емоција доведе до нежељених последица».

«То што председник Александар Вучић на најпристојнији и најодмеренији начин жели да упозори на последице које могу уследити уколико се створе оквири који би довели до одузимања имовине СПЦ у Црној Гори, није никакво подизање емоција, већ одговорно упозорење и покушај да се предвиде и избегну неки лоши догађаји», навео је Александар Антић.

По његовим речима, председник Србије Вучић и Влада Србије «не мешају се у унутрашње ствари Црне Горе, нити ће то убудуће радити».

«Оно чиме ћемо се свакако бавити, а то је и наша обавеза је да и даље водимо бригу за наш народ, његова културна и грађанска права, међу којима је и право на слободно исповедање вере и неговање традиције. Црногорски покрет и њима сличне организације и појединци једини су који дижу политичку тензију онде где не сме да је буде, промовишу националистичку реторику и у том контексту и насиље. То није позиција Србије, њеног председника и њене владе, као и огромне већине наших грађана и сународника у региону», изјавио је Антић.

Антић: Недопустиво да Црногорски покрет прети насиљем и дели лекције председнику Србије

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »