Антић: Недопустиво да Црногорски покрет дели лекције председнику Србије

Недопустиво је да било ко, а нарочито пара-политичке организације као што је Црногорски покрет, деле лекције председнику Републике Србије о томе шта би требало, а шта не би требало да ради. Нарочито је недопустиво да се том приликом прети насиљем уколико председник Србије не поступи по лекцијама Црногорског покрета, рекао је високи функционер СПС-а и министар у Влади Републике Србије Александар Антић, реагујући на отворено писмо Црногорског покрета Александру Вучићу.
– То што председник Александар Вучић на најпристојнији и најодмеренији начин жели да упозори на последице које могу уследити уколико се створе оквири који би довели до одузимања имовине СПЦ у Црној Гори, није никакво подизање емоција, већ одговорно упозорење и покушај да се предвиде и избегну неки лоши догађаји. Председник Вучић и Влада чији сам члан не мешају се у унутрашње ствари Црне Горе, нити ћемо то убудуће радити. Оно чиме ћемо се свакако бавити, а то је и наша обавеза је да и даље водимо бригу за наш народ, његова културна и грађанска права, међу којима је и право на слободно исповедање вере и неговање традиције – рекао је министар Антић и додао:
– Црногорски покрет и њима сличне организације и појединци једини су који дижу политичку тензију онде где не сме да је буде, промовишу националистичку реторику и у том контексту и насиље. То није позиција Србије, њеног председника и њене владе, као и огромне већине наших грађана и сународника у региону.

Извор: Информер

The post Антић: Недопустиво да Црногорски покрет дели лекције председнику Србије appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »