Разбијена организована мрежа која је финансирала Ал Каиду, хапшења широм Шпаније(ВИДЕО)

Шпанска национална полиција (Policia Nacional) пореметила је злочиначку организацију која је финансирала терористичке снаге Ал Каиде комплексном операцијом, у којој је ухапшено 10 особа и извршено 14 претреса кућа и просторија.

Операција у којој је учествовало више од 350 полицајаца обављена је у шпанским градовима Мадриду, Валенсији и Толеду, наводи се у саопштењу Европола.

Европол је подржао шпанске власти са три експерта из Европског центра за борбу против тероризма и два експерта опремљена мобилним канцеларијама и форензчким уређајима да помогну у истрази на лицу места.

Информације прикупљене током операције анализиране су и размењене у реалном времену и одмах убачене у базе података Европола.

Лидери криминалне организације су породични клан који је починио пореске преваре и кривична дела прања новца масовном употребом лажних фактура, добијених незаконитим послом који су годинама спроводили.

Приходи од њиховог илегалног посла послани су у Сирију преко система Хавала, што је омогућило трансфер новца без физичког транспорта готовине, како би се подржале терористичке паравојне групе Ал Каиде у сиријском региону Идлиб.

Организација је део огромне међународне тајне структуре, с циљем напада на западни економски систем као облик тероризма.

Разбијена организована мрежа која је финансирала Ал Каиду, хапшења широм Шпаније(ВИДЕО)

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »