Потврђено из министарства: Лажна решења тестова математике круже интернетом

Интернетом круже наводна решења теста из математике, а како је «Новостима» потврђено из министарства, реч је о лажним решењима, односно да тај тест нема везе са оним из математике који мали матуранти полажу у четвртак ујутру.

илустрација

Иначе, тест из математике је процурио ноћ пре уторка, када је требало да га матуранти полажу, због чега је у среду ухапшен радник штампарије, који је и признао да је тестове украо и делио даље.Због тога су надлежни одлучили да тест из математике одложе за четвртак и да дају задатке из резервног теста из математике.

Игор С. (42), отац једног матуранта, је из штампарије украо примерак матурског теста из математике. Игор С. је запослен у штампарији «Политика а.д.» у којој су тестови штампани.

Он  је како се наведи је саопштењу МУП-а искористио непажњу својих колега и украо тест из математике. Након тога је, сумња се, отишао у тоалет где је тест усликао телефоном, а потом је тај примерак бацио у ве-це шољу и уништио га. Осумњичени је то урадио како би тест однео сину, који је матурант једне основне школе у Београду, како би му помогао да лакше положи завршни испит.

Такође, сумња се да је уз помоћ Игоровог сина решени тест из математике дошао до његових другара и њихових родитеља, након чега су га они, уз помоћ апликације «Вајбер», делили другим родитељима и ученицима у више основних школа.

Лажни тестови на друштвеним мрежама 

Након открића да је процурио прави тест из математике, са гомиле лажних профила на друштвеним мрежама делила су се наводна решења комбинованог теста , као и теста из српског језика који су осмаци већ полагали.

Сви ти тестови и сва та решења била су лажна, а профили експресно угашени.

Потврђено из министарства: Лажна решења тестова математике круже интернетом

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »