Подгорица: Амбасадор Србије позван у МИП

Амбасадор Републике Србије Зоран Бингулац позван је данас на разговор у Министарство вањских послова Црне Горе због, како је саопштено, континуираних, негативних изјава србијанских државних и других званичника о унутрашњим питањима Црне Горе.

Како се наводи, то је кулминирало изјавом члана Владе Републике Србије, министра за иновације и технолошки развој Ненада Поповића.

Државни секретар МВП Црне Горе Зоран Јанковић оцијенио је забрињавајућим и непримјереним изјаве министра у Влади Републике Србије, те пренио очекивање да ће се званични Београд оградити од поменутих изјава.

„Тешке квалификације изнесене на рачун председника Црне Горе (Мило Ђукановић) неприхватљиве су, нијесу на линији добросусједских односа и не доприносе укупној сарадњи двије државе“, казао је Јанковић.

Такође, Јанковић је оцијенио, како се наводи, непримереном интензивну и негативну кампању која се неоправдано и без аргумената води у Србији, поводом нацрта Закона о слободи вероисповести или уверења и правном положају верских заједница Црне Горе.

Режим у Црној Гори је непријатељ Србије и тако га треба дефинисати, изјавио је министар за иновације и технолошки развој Србије Ненад Поповић и истовремено назвао режим црногорског председника Мила Ђукановића „криминалним“.

Подгорица: Амбасадор Србије позван у МИП

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »