Хапшења у Албанији због уништавања изборног материјала(ВИДЕО)

Албанска полиција ухапсила је пет присталица опозиције због наводног оштећења гласачких кутија и докумената како би спречили локалне изборе у тој земљи, које је пре две недеље албански председник Илир Мета отказао, преноси Асошијејтед прес.

Полиција у Албанији такође је оптужила ухапшене за физичке нападе на полицајце за време службе, док су нападали изборне канцеларије у граду Скадру на северу Албаније.

Сукоби између присталица опозиционих странака и полиције наставили су се и јуче.Албански медији известили су да је најмање пет цивила и полицајаца повређено.

 Албанска опозиција бојкотује локалне изборе у тој земљи планиране за 30. јуна и запретила је да ће их блокирати.

Влада у Албанији под вођством Едија Раме, и поред одлуке председника Мете о одлагању избора, инсистира да се избори спроведу према првобитном плану.

Председник Илир Мета је најавио амбасадорима земаља-чланица ЕУ да ће извести војску на улицама уколико се избори не откажу, јер, како је навео, добио информације од страних служби да ће бити нереда на улицама.

РАМА: УНИШТАВАЊА ИЗБОРНОГ МАТЕРИЈАЛА-НИШТА НЕОЧЕКИВАНО

Албански премијер Еди Рама, реагујући данас поводом уништавања изборног материјала у неким изборним јединицама, истакао је да се није догодило ништа неочекивано од стране опозиције, преноси албанска агенција АТА.

„Нажалост није се догодило ништа неочекивано. Постоји имагинарна револуција коју воде присталице опозиционих странака“, истакао је Рама.

„Питам се да ли је вредно починити изборне злочине и одговарати за оне које су довели опозицију у лошу ситуацију, те желе другима да пребаце своје проблеме и страха од суочавања са правдом“, казао је Рама.У Албанији  су присталице опозиције у одређеним општинама уништили изборни материјал и просторије одређене за спровођење гласања на изборима који је требало да се одрже 30. јуна.

Албански председник Илир Мета је одложио локалне изборе у тој земљи због дубоке политичке кризе, међутим премијер Рама је рекао да ће избори бити одржани тог датума, без обзира на одлуку шефа државе.

Након председничке одлуке о одлагању избора, владајућа Социјалистичка партија у Албанији на чијем је челу Еди Рама, покренула је процедуру о опозиву шефа државе, јер, према њиховим речима, Мета је прекршио уставна овлашцења и не заслужује више да остане у канцеларији шефа државе.

 

 

 

 

 

Хапшења у Албанији због уништавања изборног материјала(ВИДЕО)

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »