Ђорђе Милићевић: Став о нормализацији односа с Приштином познат

Шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије у Скупштини Србије Ђорђе Милићевић изјавио је  да се не би бавио прогнозирањем да ли ће се бити одржати састанак у Паризу, али је поновио став Србије о дијалогу и нормализацији односа са Приштином.

“Председник Србије Александар Вучић,  има далеко више информација од нас и ја се у овом тренутку не бих усудио да дајем одговор на питање да ли ће бити састанка, а политички став можемо заузети када будемо имали званичну потврду”, рекао је Милићевић новинарима у Скупштини Србије.

Он је додао да Србија жели дијалог и наставак нормализације односа, а да је једини услов да Приштина укине таксе на српску робу, и подсетивши да је о томе говорио и председник Вучић на седници парламента која је била посвећена дијалогу Београда и Приштине и ситуацију на КиМ.

Милићевић је навео да се Србија понашала одговорно и испунила обавезе из Бриселског дијалога, за разлику Приштине, која, подсетио је, није формирала Заједницу српских општина.

“Чини ми се да имамо двоструке аршине, али кључно је да се укину таксе, како би се наставило с дијалогом. Сматрамо да је могуће да се постигне мир и стабилност и пронађе компромисно решење”, рекао је Милићевић.

Шеф посланика СПС-а приметио је да су протеклих дана и месеци све учесталији напади на министра спољних послова Ивицу Дачића, и то када је 13 међународно признатих држава повукло своју одлуку о признавању такозване независности Косова, и пошто је најавио да ће још десет држава то учинити.

Он је додао да је задовољан што те критике долазе од “остатака ДОС-а”, које су имале одговорност и шансу, али нису решили питање КИМ.

“То значи да смо на добром путу. Критикују нас они који су говорили и ЕУ и Косово, а после тога дође до признања независности, а лица са потерница постану политички лидери такозваних приштинских власти. То су они који су резолуције мењали у авиону и питање КиМ из Њујорка и УН  пребацили у Брисел”, рекао је Милићевић.

Милићевић додао да онима чији је вокабулар одавно изашао из политичких оквира смета реакција министра Ивице Дачића након седнице СБ УН, а да им не сметају лажи дипломатске представнице Приштине Вљоре Читаку.

Критичарима Дачића поручио је да питају грађане Србије како би они реаговали на лажи Вљоре Читаку.

 

Извор: Танјуг

The post Ђорђе Милићевић: Став о нормализацији односа с Приштином познат appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »