Дипломатска офанзива: Захвалност Бразилу на принципијелном ставу против пријема тзв. Косова у Интерпол

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић састао се у среду у Уфи са извршним секретаром Кабинета за институционалну безбедност при Кабинету председника Савезне Републике Бразил Валериом Стумпф Триндадеом.

Фото МУП

Како је саопштено из МУП-а, Стефановић се захвалио Бразилу на континуираној и доследној подршци очувању суверенитета и територијалног интегритета Србије, као и на принципијелном ставу против пријема такозваног Косова у Интерпол.

Министар је подсетио и да приштинске институције крше све норме безбедности у нашој јужној покрајини, почев од напада на Србе до напада на представнике Уједињених нација (УН).

Секретар Триндаде потврдио је да Бразил остаје при свом ставу о непризнавању такозваног Косова, као и пружању чврсте подршке Србији у њеном противљењу пријему такозваног Косова у Интерпол.

Стефановић и Триндаде су, током билатералног сусрета, разговарали и о полицијској сарадњи двеју земаља и истакли настојање да се та сарадња продуби, нарочито у области борбе против организованог криминала и трговине наркотицима.

Министар Стефановић борави у дводневној посети Руској Федерацији, где ће присуствовати 10. Међународном скупу високих званичника задужених за питања безбедности.

Небојша Стефановић са Александром Чупријаном (Фото: МУП Србије)

Стефановић и Чупријан о сарадњи у ванредним ситуацијама

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је у среду са замеником министра за цивилну заштиту и ванредне ситуације Русије Александром Чупријаном о унапређењу сарадње двеју земаља у области ванредних ситуација.

Стефановић и Чупријан су, на маргинама 10. Међународног скупа високих званичника задужених за питања безбедности у Уфи, разговарали о предстојећој међународној вежби „Србија 2019“ у области управљања последицима ванредних ситуација, у организацији два министарства.

Чупријан је поводом ове вежбе спасилачких тимова, која ће се одржати од 25. до 27. јуна ове године у Нишу, најавио своју посету Србији и уједно се захвалио Стефановићу на досадашњој доброј сарадњи два министарства, саопштио је МУП.

Дипломатска офанзива: Захвалност Бразилу на принципијелном ставу против пријема тзв. Косова у Интерпол

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »