Британски посланик саветовао Украјину да заборави на Крим

Украјина би у будућности требала да се помири са губитком Кримског полуострва, које се 2014. године присајединило Руској Федерацији након изражене воље народа на референдуму, изјавио је британски посланик из Конзервативне партије Ричард Белф одговарајући на питање новинара о сврсисходности укључивања САД и Велике Британије у «Нормандијски формат».

Према његовим речима овај формат је важан за Немачку и Француску које по правилу раде заједно.

Он је додао да можда и САД имају одређену улогу у овом процесу.

“Не видим Велику Британију у овом формату, чак и ако Лондон жели да учествује у томе. Најбољи формат у овом смислу за Велику Британију је ОЕБС, који ступа у интеракцију са свим странама у сукобу “, рекао је британски парламентарац, додајући да нема потребе да се одмеравају снаге.

Говорећи о томе како би било могуће једном за свагда решити питање власништва над Кримом парламентарац је рекао да би поновљени референдум под надзором УН «могао бити решење».

“Био сам тамо пре 10 или 15 година када је био у Украјини. Скоро сватко кога сам тамо упознао жалио се да је полуострво припадало Украјини. Не мислим да је жеља да буде део ове земље икада била присутна на Криму “, рекао је Белф.

 

Британски посланик саветовао Украјину да заборави на Крим

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »