Земљотрес јачине 6,7 погодио Јапан, има повређених. Цунами погодио Авашиму

У земљотресу јачине 6,7 Рихтера који је погодио округ Јамагата, на североистоку Јапана,повређено је најмање 15 особа, саопштила је јапанска агенција Кјодо позивајући се на саопштења званичника.

ФедералПресс

Само што је након земљотреса издато упозорење на цунами, први талас је погодио обалу острва Авашима, саопштила је јапанска Метеоролошка служба.

Талас је погодио и обалу Сакате која се налази у округу Јамагата, али за сада нема података о већој материјалној штети, преноси Кјодо.

Земљотрес се догодио око 22.20 сати по локалном времену, на дубини од око 14 километара, а како су поједини становници рекли нкада нису осетили толико јак земљотрес.

Секретаријат за нуклеарне регулативе саопштио је да нису уочене абнормалности у нуклеарном комплексу Кашивазаки Карива, који се налази у том округу и чијх седам јединица није у функцију од 2012. године.

ФедералПресс

Шеф кабинета јапанског премијера Шинзо Абеа, Јошхиде Суга зјавио је на ванредној конференцји за новинаре да нема податке да је било проблема на некој нуклеарки у Јапану.

Због земљотреса, који се сматра једним од јачих, будући да је у Јапану скала за земљотресе до 7, без струје је остало скоро 10.000 домаћинастава у два округа, док је железнички саобраћај обустављен у окрузима Јамагата, Акита и Џоецу.

Земљотрес јачине 6,7 погодио Јапан, има повређених. Цунами погодио Авашиму

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »