Трамп и званично у трци за други мандат

Председник САД Доналд Трамп званично је објавио да намерава да се кандидује за други председнички мандат на изборима за 2020. године.

Доналд Трамп
Фото: Танјуг/АП

„Управо ове недеље, пре четири године, објавио сам да намеравам да идем на председничке изборе… Година 2016. је била пресудна у историји… Нико није урадио толико, колико смо ми урадили за ове две и по године… Урадили смо то, урадићемо то поново… И то је разлог, зашто данас стојим пред вама и званично покрећем своју кампању за председничку фотељу“, рекао је Трамп присталицама на Флориди.

Догађај је одржан у Орланду, на Флориди. Он се не може сматрати традиционалном кандидатуром за председника: Трамп није предао документа некој изборној комисији. Објава има формални карактер, пошто је своју предизборну кампању председник званично почео својим инаугурационим говором, када је саопштио да жели да се кандидује за други мандат.

Предизборни митинг је одржан у „Амвеј центру“ у којем коже да стане 20 хиљада људи. Неколико дана раније, амерички председник је поносно саопштио да су све карте за догађај распродате. Штавише, пмноги који су желели да присуствују, нису могли да дођу до карата.

Трамп и званично у трци за други мандат

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »