Проф. Др Славица Ђукић Дејановић: Почео пројекат Моје тело, моја права

 

Министарка задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић изјавила је на конференцији поводом почетка реализације пројекта „Моје тело моја права“, да влада као посебне приоритете препознаје права мањинских група, унапређење здравствених услуга у области сексуалног и репродуктивног здравља и планирање породице.

Дејановић је рекла да је овај пројекат један од модела за остваривање 17 Циљева одрживог развоја садржаних у Агенди 2030.

„У заједничким настојањима да побољшамо животне услове за све, наши ромски суграђани значајан су чинилац друштвеног напретка, који неће и не сме бити остављен иза колоне, у складу са главним мотом Агенде 2030“, рекла је Дејановић.

Циљ пројекта је да се повећа приступ и побољша квалитет услуга планирања породице са фокусом на младе Ромкиње.

Додала је да се пројекат реализује у сарадњи са локалним ромским организацијама, установама примарне здравствене заште, представницима локалних институција, као и представницима ромске заједнице.

Извор: Танјуг

The post Проф. Др Славица Ђукић Дејановић: Почео пројекат Моје тело, моја права appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »