Немачки политичар: Време је да Берлин схвати да су Русија и Европа једно

Имајући у виду русофобну политику влада већине западних земаља, посебно Европе, и Немачке, било би вредно захвалити Москви на стрпљењу и попустљивости, изјавио је среду, 19. јуна, у коментару немачкој редакцији «Њуз фронта» посланик из странке «Алтернатива за Немачку» Гунар Линдеман, коментирајући изјаву председника Њемачке Франк-Валтера Штајнмајера.

На конференцији у Финској, Штанјмајер је препоручио «удаљеније односе са Москвом» на позадини «разочарења» Запада Русијом.

Према Линдеману, Штајмајеров став према Русији не промовише ни мир ни сарадњу у европском простору.

«Председник још увек није схватио да су Русија и Европа једно», истакао је он, додајући да таквих, нажалост, има много на Западу.

Говор о «разочарењу» у акцијама Русије поставља низ питања, наставља посланик. Међутим, много је важније размишљати о томе колико би Москва требало осећати фрустрираност након вишегодишње антируске политике.

«Узмимо за пример ширење НАТО-а на исток или циркус око Крима, чији су становници добровољно одлучили да се придруже Русији», рекао је политичар, указујући на чињеницу да је листа провокативних демарша Запада импресивна.

«Да је Штајнмајер заинтересиран за мир и добросуседске односе у Европи, захвалио би се Русима на доказаној смирености и стрпљивости», рекао је Линдеман.

Он је такође позвао званични Берлин да коначно пређе на конструктивну политику, како би се постигло укидање антируских санкција и мира у Донбасу.

«Све што је потребно за то је жеља и разумевање европских потреба», изјавио је он.

Немачки политичар: Време је да Берлин схвати да су Русија и Европа једно

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »