Иљир Мета: Извешћу војску на улице!

Албански председник Иљир Мета изјавио је на састанку са амбасадорима земаља-чланица ЕУ да ће у својству врховног команданта извести војску на улице ако покушају са одржавањем локалних избора 30. јуна које је одложио, преноси Бугарска национална телевизија (БНТ).

AP Photo / Hektor Pustina

Како наводи албански лист „Шчип“, албански председник је рекао да је добио информације од страних служби да ће бити изазвани нереди на улицама градова у Албанији уколико дође до одржавање избора и да он, као шеф државе, не може то да прихвати.

Састанак који је Мета одржао са амбасадорима земаља-чланица Европске уније трајао је два сата и био је посвећен политичкој кризи у земљи, посебно његовој одлуци да одложи изборе.

Мета је данас послао писмо амбасадорима, објашњавајући разлоге о одлагању избора, додајући да „Албанци неће гласати 30. јуна“.

Он је у писму оценио поступак владајуће албанске странке Социјалистичке партије о његовом опозиву као државни удар, пренео је Танјуг.

Између осталог, Мета је обећао да ће покушати да доведе премијера албанске државе Едија Раму и лидера главне опозиционе странке Демократске партије Љуљзима Башу за преговарачки сто, како би се пронашло решење. Ако успе у томе, како се наводи, замолиће опозицију да одустане од заказаног протеста „уједињене албанске опозиције“ заказаног за 21. јун.

Иљир Мета: Извешћу војску на улице!

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »